Szerző: turosushi | 2011. február 28.

Kuba 2 – Varadero

Kubai nyaralásunk részleteit úgy tűnik, szépen lassan csepegtetjük, előnyben azok, akik feliratkoztak a “szólunk, ha írunk” részen…

Varadero Kuba Siófokja. Minden valamirevaló turista megfordul itt, a közepes méretű város mellett egy teljes félszigetnyi hotel-komplexum található. A hely összes ilyen műintézménye all inclusive rendszerben működik, megpróbálnak félrészegen tartani programokkal ellátni egész nap, és ott a gyönyörű tengerpart, tehát minden adott ahhoz, hogy ki se mozdulj a szállodából. Ez a legtöbb (főleg kanadai, orosz és német) turistát meg is győzi, de mi nem tudunk másfél napnál tovább egy helyben ülni.

A hotelek (mi egy négy csillagosban voltunk) eléggé SZOT-üdülő hangulatúak. Van reggeli, ebéd, vacsora – sokkal inkább mennyiségi, mint minőségi étkeztetéssel, koktélok, kannás borok és heti néhány alkalommal barbecue ebéd (hot dog és hamburger a parton sütve). Napközben ingyen lehet használni vízibiciklit, kajakot és katamaránt, este pedig vicces(?) játékok, néha élő(?) zene és “mango disco” színesíti a kínálatot.
Ebből az idillből kitörve egy-két napra béreltünk robogókat, megtanultuk őket használni, nem kis kihívások árán elrobogtunk a Matanzas nevezetű városkába, hogy megcsodáljuk a Bellamar barlangokat, amit az orrunk előtt 2 perccel zártak be, majd másnap megnéztünk néhány másik barlangot Varadero félszigetén, és belefutottunk egy, a két show között épp kávészünetet tartó delfincsaládba.

Összességében a tengerpart valóban gyönyörű, a hotelek és az IBUSZ programok eléggé lepukkantak, és itt is van valami nagyon furcsa a levegőben…

Minderről képekben itt.

Reklámok

Responses

  1. Leht, hogy majd pesten is robogóval közlekedtek?


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: