Szerző: juharszirup | 2011. február 7.

Kuba 1 – Havanna

Bár már hazajöttünk Budapestre, a blogot még egy ideig ápoljuk, hiszen még van miről beszámolni. Itt van például Kuba, amit több nekifutásból mutatunk be, főleg képekre és mozgóképekre koncentrálva. Képek a bejegyzés végén.

Kuba kapcsán az embernek minden logikus porcikája azt mondaná, hogy nem számítsunk sok jóra. Elzárt szigetország 50 évnyi kommunista diktatúrával, több évtizedes USA embargóval és hasonló hosszúságú rendkívüli állapottal… és ahogy mennénk vissza az időben, az ijesztő részletek száma csak nő. Ezzel szemben egy olyan romantikus rózsaszín köd lengi be a “Kuba” szót, ami a fenti listát feledtetni tudja.

És Kuba valóban szép és érdekes hely, de egyben ijesztő is. Na nem olyan “féltsd az életedet” ijesztő, hanem “hogy lehet itt élni” ijesztő.

Kezdjük Havannával. A Budapesthez sok esetben nagyon is hasonló épületek eredeti állapotukban valóban gyönyörűek lehettek, most viszont, a szétesés határán sokkal érdekesebbek bármilyen renovált városnál. Persze ez önző nézet, hiszen lépten-nyomon szembesülni azzal, hogy ebben élni nem lehet egyszerű.

A fotóalbum highlight-jai között találni széteső házakat, soha-fel-nem-épült házakat, felújított házakat, mozdonytemetőtmúzeumot, forradalmi street art-ot, Petit és Rékát.

FOTÓK ITTEN.

folyt köv.

Reklámok

Responses

  1. Nagyon jó a szinkavalkád. Naponta élni benne? Ha a romantika rozsaszín köde nem oszlik, érdekes lehet sőt élvezetes is lehetne. Bár…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: