Szerző: juharszirup | 2010. december 20.

Irány haza

Mindkettőnk kezében van egy-egy jegy Magyarországra, január kellős közepére. Az biztos, hogy megyünk. A kérdés, hogy meddig maradunk, illetve hogy visszajövünk-e még Kanadába.

Hogy miért is kérdés ez?

Egyrészt Réka sulija néhány napon belül véget ér, otthon pedig várja az államvizsga. Ez persze rövid távú dolog, hiszen legkésőbb márciusra ez is lezajlik. Tehát középtávon a magától értetődő dolgokon (azaz rajtatok) kívül nem köti olyan borzalmasan semmi se Magyarországra, se Kanadába. Csakhogy a munkavállalás Kanadában nem túl egyszerű, és Réka jelenleg a kutatásában ott tart, hogy a legegyszerűbb(!) megoldás egy letelepedési engedély kérelme lenne. Csakhogy annak az elbírálás nyolc hónapig tart! addigra pedig… A másik opció, hogy valami önkéntes vagy hasonló státuszban végez itt munkát – itt viszont kérdés, hogy emiatt megéri-e itt lenni.

Másrészt én a mostani munkahelyemen felmondtam. Szép volt és jó volt, de egyelőre ennyi elég is volt. Jövő héten van az utolsó 4 munkanapom. Most pedig 2 ország (HUN+CAN) 4 városában (Budapest, Toronto, Montreal, Vancouver) keresek munkát. Tehát már nem köt ide semmi, és még nincs kötöttség, ami haza vonzana (megint rajtatok kívül, természetesen).

Szóval taktikusan fel kell készülnünk minden eshetőségre, mert attól, hogy hazamegyünk, még nem dől el, hogy visszajövünk-e. Illetve hogy otthon maradunk-e. És most épp így lebegünk, kötöttségek nélkül nézünk a következő pár hét elébe, és meglátjuk, hol lesznek jobbak a lehetőségek.

Most még kiélvezzük Montreal-t is, megnézegettünk pár dolgot, ami eddig kimaradt, illetve még összejárunk az itten ismerősökkel. Aztán jön egy hasonló búcsú-tánc Torontoban, szilveszter az ottani ismerősökkel, utána még pár nap, hogy megnézzük, ami eddig kimaradt volna.

És utána… ki tudja…

Reklámok

Responses

 1. Szózat , Himnusz, Nemzeti megegyezés ,EU ,Új Szechenyi terv , ,Vadrózsa együttes a pesti levegő, de nem akarom teljesen összekavarni a fejeteket.

 2. Sziasztok!

  A barátnőm és én szeptember elején utazunk Montreálba.
  Rokon fog minket várni, és 3 hónapig maradunk.
  Mivel a rokon elég idős, így nem hiszem, hogy tudna nekünk effektív munkaszerzésben segíteni.
  Ha esetleg tudnátok egy-két jó tippet adni nekünk azt nagyon megköszönném.
  A letelepedést egyértelműen a szimpátia fogja meghatározni a jövőre nézve, de mivel minket sem köt Magyarországra túl sok minden, én azon leszek, hogy kint próbáljunk szerencsét.

  Válaszotokat előre is köszönöm.
  Take care:)

  Üdvözlettel:Barna Richárd

  Ui:Ha nem jelent gondot a választ a barnarichard@hotmail.com-ra várom.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: