Szerző: juharszirup | 2010. november 14.

Magyar vagyok, turista

– Hello, how can I help you?
– Hi, we have a couple of questions about some museums.
– Ok, how many days do you have left in Montreal?
– Well… we actually live here.

Ilyen és ehhez hasonló párbeszédek miatt mindenkinek ajánljuk, hogy keresse fel helyi a tourist info-t saját városában. Bár ősi montrealinak nem mondanám magunkat, azért kezdünk helyiként viselkedni – megvannak a jó boltok, tudjuk mennyire kiszámíthatóak a buszok, van bérletünk, tudjátok hogy megy ez.

Ezért a változatosság kedvéért tartottunk egy turistás napot. Brunch-oltunk a Plateau-n (az egyik menő hippi környék), ahol az emberek néha még délután 2kor is sorba állnak egy regg-ebédért. Benéztünk egy ilyen helyre, pont ugyan úgy nézett ki a tükörtojás-krumpli-pirítós-gyümölcs-alkotta reggeli, mint ott, ahova rögtön beülhettünk… igaz, emitt a tányérok sokkal menőbbek voltak.

Aztán jóllakottan, Kanada útikönyvvel a kezünkben végigsétáltunk pár mozgalmas utcán. Nekünk minden városban kötelező jelleggel el kell tévednünk, ezt most szerencsére sikerült azzal helyettesítettük, hogy egy használtkönyv-boltot nem találtunk meg.

Utána bevetettünk magunkat a tourist infoba. Látszik, hogy szezon van, mert rajtunk kívül tök üres volt a hely. A fenti beszélgetést követően aztán a szépművészeti múzeum mellett döntöttünk. Mint utólag kiderült, Réka azért szeret velem múzeumba járni, mert pont akkor fáradok el, amikor ő. A múzeumozás után még egy adag séta következett, aztán egy pizza-vacsora, majd Réka reggel óta dédelgetett álma, egy sör-kóstolás.

A kóstolásra egy saját sörüket főző franchise-ban, a Trois brasseur-ben került sör sor. Itt nemes egyszerűséggel egy méter sört rendeltünk, amit a jól betanított személyzet üdvrivalgása, majd egy harangozás kísért. Itt azért két néptáncos ismerősünk a segítségünkre sietett, így nem egyedül kellett végezni az asztalnyi sörrel. Közben persze ment a hoki – a Montreal Canadiens 7-2-re lealázta a Carolina Hurricanes-t.

Sörünk végeztével még végigsétáltunk a fő bevásárlóutcán, ahol még este is nagy élet volt (pedig még ment a meccs… nem tudom, miért nem azt nézték, rendes kanadaihoz illően). Lehet, hogy a következő hétvégén is játsszunk egy kis turistásat, van még mit felfedezni…

Reklámok

Responses

  1. Kicsit szellősen, és egyben szűken mérték az 1 méter sört 🙂

    Belaktátok már az új lakást?

  2. Ezek csak _pohár_ sörök, e 😛


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: