Szerző: juharszirup | 2010. július 21.

bringaaaaaa

Ez a bejegyzés már váratott magára egy ideje. Már mielőtt idejöttünk, szinte biztosra vettük, hogy előbb-utóbb lesznek itt is bringáik.

Akkor még azt hittük, csak azért, mert nem fogjuk sokáig bírni nélkülük. Bár ez a város azért nincs annyira elkényeztetve hegyileg, mint Budapest. Gyakorlatilag lapos. Pár huplitól eltekintve. Ráadásul giganagy, órákig kellene tekerni, hogy kiérjünk a városból. De mégis, bringázni egyszerűen muszáj! Aztán kiderült, hogy egy TTC (itteni BKV) bérletet 25.000 Ft-ért vesztegetnek, a használt-bringa piac viszont burjánzik. Innentől már egyértelmű volt, hogy csupán gazdasági megfontolásokból is megéri két kerékre váltani.

Innen már csak éjjelekbe nyúló online aukciós site kutatás következett, és párszáz bringa megnézése után meg is találtuk a párjainkat. Íme:

Réka paripája 250 dollárba került (lealkudtam! :)), kanadai gyártmány, nagyon könnyen irányítható, szinte egyfolytában azt kiabálja, hogy “ugrass velem, ugrass velem!” (de Réka nem ugrat vele, csakazértse), és masszív, mint egy traktor. Ennek megfelelően nehéz is, de mint a mellékelt kép is mutatja, Réka azért élvezi.

Az én bringám igazi valóra vált álom. Egy Cannondale F500-as, Headschock-kal. Wow. Amerikából importáltam, szállítással-mindennel együtt 500 dollárba került. 8 éves, de kb 5 km-et tekertek rajta, és azóta az eredeti csomagolásában tartották – kifogástalan állapotban van, néhány szállításkor bekövetkezett harci sérülés kivételével. A Headschock-ban kicsit csalódtam, mert nagyon lineárisan mozog, de a nagy “C” betű egyelőre kárpótol ezért 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: