Szerző: turosushi | 2010. július 18.

Muskoka

Még csak hétfő reggel van és juharszirupék máris tudósítottak a hétvégi programjukról, hát nem fantasztikus?

A hétvégén a Peti egyik kollégája ismerőse révén belekóstoltunk a kanadai high(er) society életébe. Az én (Réka) elméletem szerint a helyzet az, hogy eddig főleg magyarokkal és kötelékeikkel találkoztunk, akik első-második, max harmadik generációs bevándorlók. És hát, na, nullától a középosztálytól feljebbig eljutni azért több generációba kerül. Ennyit a szociológiáról, következnek az élmények:

A kellemes hétvége helyszíne a Muskoka tó vidéke volt. Ez Torontótól nagyjából három órányira (200 km) található, egy nagyon barátságos erdős tóvidék közepén. A környéken gyakorlatilag városi emberek nyaralói vannak túlnyomó részt, na meg fenyőerdők és gyönyörű tavak. Szinte Finnország, éghajlatra is, csak szauna nincs olyan sok.

Sokat pihentünk a hajóház tetején lévő tetőteraszon, a rendkívül vendégszerető család révén jókat ettünk, úszkáltunk az itteni viszonyokhoz képest meglepően meleg és meglepően tiszta tóban, és Peti még pókerezett is, amíg én megkóstolhattam a fantasztikus, állítólag legálisan vásárolt, 75%-os (!!!) alkoholtartalmú “moonshine“-t.

A hétvége aktívabb részében pedig sétáltunk a szigeten (merthogy a nyaraló egy szigeten volt) és belefutottunk egy olasz nagymamába, aki mindenáron meg akarta nekünk mutatni az épülőfélben lévő házát, valamint belefutottunk egy mosómedve-családba, akik pedig mindenáron el akartak bújni előlünk. Ezen kívül grilleztünk lazacot és bazinagy marhaszeletet, kenuztunk egy majdnem száz éves kenuban a ház környékén, valamint elmentünk egy körre a családapa ötvenedik születésnapjára kapott csoda oldtimer hajóval. Hajóvontaként igyekeztük túlélni a wakesurfing nevezetű sport tanulásánál elengedhetetlen első pofára eséseket (bár ezen a videón nem mi vagyunk, de ilyet azért csinálunk még, nagyon tetszett), és saját akaratunkból estünk pofára egyenesen a tóba, a hajóház tetejéről, Peti nekifutásból.

Egy kicsit nyomasztott minket, hogy sosem lesz ekkora tóparti nyaralónk, vagy faberakásos béemwénk, hogy sosem lesz tökéletes állapotban lévő nyolcvan éves hajónk, de úgy döntöttünk az is jó, ha a barátainknak lesznek ilyenek, úgyhogy csak hajrá, számítunk rátok!

Reklámok

Responses

  1. Sziasztok!

    Nagyon-nagyon tetszik a blogotok, és a fene tudja, de nekem Réka annyira ismerős vhonnan. Vagy csak nagyon hasonlít vkire 🙂

    Csatlakozom az olvasótáborhoz!

    Szép napokat!

    szeszter

  2. Csatlakozom szeszterhez: a videók is meg a szövegek is szuperek, és Réka nekem is ismerős valahonnan!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: