Szerző: turosushi | 2010. július 2.

VéBé

Azt hiszem nincs is jobb hely egy focivébé társadalmi eseményeinek végigkövetésére, mint a facebook Toronto. El tudjátok képzelni, hogy milyen egy olyan városban a legnagyobb (foci) nemzetek közötti csatározást végigkövetni, ahol a legtöbb focinemzetnek legalább annyi képviselője van, mint mondjuk Székesfehérvár teljes lakossága?

Tessék csak megkövezni, eddig engem a meccsek soha nem igazán kötöttek le, de jó volt a millenárisban sörözve nagy kivetítő előtt ülve beszélgetni, szóval alapvetően szeretem a vébét. Itt kocsmába / kivetítős helyre egyéb elfoglaltságaink miatt még nem jutottunk el, de már az utcák is elképesztőek. A dollárboltokat (a 200 forintos) elözönlötték a különböző nemzeti zászlók, kocsiablakra akasztható, antennára köthető, hátizsákra applikálható kivitelben. Láttunk olyan autót, amelyiknek négy ablakából négy különböző zászló lógott ki, tegnap találkoztam egy nővel a boltban, aki felháborodva kérdezte, mi az hogy elfogyott a svájci zászló – mire az eladó csak annyit felelt: egy hete az emberek még azt sem tudták, hol van Svájc.

Ilyen a dollárbolt manapság:

Az olasz kávézókban olaszok, a brazil éttermeknél brazilok üvöltenek, örjöngenek, zászlóznak és isznak. Ahogy haladnak az események, biztosan beülünk majd egy-egy meccsre valami jó nemzeti szaftos, hangulatos kis helyre. Addig is néptáncműsorra készülünk, abban adott esetben ugyanannyi üvöltés, örjöngés és sírás van…

És ilyen egy kicsit fanatikusabb, eredetileg (különböző) nemzeti ereklyéket, most focicuccokat forgalmazó bolt:

u.i: A bejegyzés már több, mint egy hete született, csak a képet kerestem hozzá. Az olaszok azóta csak sírnak, a svájciak már nem annyira érdekesek, a néptáncműsor pedig már gyönyörűen lefutott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: