Szerző: juharszirup | 2010. június 6.

Őrület

Ezt a bejegyzést csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

Réka olvasta valahol, hogy nemrégiben bezártak egy elmegyógyintézetet. Mások azt állítják, hogy a hosszú tél megy az emberek idegeire. Akármi is legyen a háttérben megbújó ok, annyi biztos, hogy ez a város több őrültet tudhat lakosai között, mint bármelyik más hely ahol eddig jártunk.

Nem arról van szó, hogy nagy ritkán látsz egy őrültet az utcán. Hanem hogy heti rendszerességgel futsz bele…zavarba ejtő helyzetekbe. Van persze alig feltűnő, és szélsőséges is, de pszichiáter (vagy kényszerzubbony-gyártó) ismerőseimnek azt üzenem: itt van piac! Lássunk párat a kedvenceink közül:

Komp
Rékával gondoltuk, megnézzük a Toronto Islands-t (majd máskor beszámolunk róla részletesen), ahová komppal lehet áthajózni. Miután megvetted a jegyet a pénztárnál, még egyszer fel kell mutatni, amikor felszállsz a hajóra. Erre egy jegykezelő hívta fel a tömeg figyelmét, méghozzá úgy, hogy embertelenül elordította magát, hogy “mindenki készítse elő a jegyét”. NEm is arról van szó, hogy udvariatlanul kiabált volna (ami Torontóban már önmagában is feltűnő), hanem mintha egy állatcsordához beszélne. Majd amikor valaki nem tudta azonnal felmutatni a jegyét, még egyszer elordította magát, ekkor már úgy, hogy arra egy SS tiszt is büszke lenne. Leírva nem olyan kemény, de higgyétek el, durva volt 🙂

Maci
A metrón megüresedett két hely, de amikor megláttam egy anyukát közeledni a karonülő babájával, gondoltam, inkább ők üljenek le. Nem kis meglepetésemre az anyuka leült, majd gyerek helyett letett maga mellé egy teljesen beöltöztetett plüssmacit, és megigazgatta a ruhácskáját…

Munkagép
Múlt héten Rékával vacsoráztunk a városban (ritka alkalom), amikor megláttuk hogy kint, a zuhogó esőben egy emberke az útépítés mellett álló földmunkagépet piszkálja, és oda-odakap egyes alkatrészeihez, majd elrántja a kezét, mintha valami megmarta volna. Ezt pár percig ismételte, végig zuhogó esőben, egy szál pólóban, néha egy gödörben állva, térdig érő vízben. Bal kezében bevásárlótáskával.

És aztán vannak a kevésbé kirívó, de azért ijesztő esetek. Pl. az a haverom, aki általában normális, de néha annyira felhúzza magát valamilyen huszadrangú, és tőled teljesen független dolgon, hogy attól félsz, mindjárt megüt. És mivel két méteres, ezz a veszélyt nem szabad félvállról venni. Vagy a villamoson utazol, ahol mindenki halkan, max félhangosan beszélget, majd valaki teljes hangerővel elordítja magát hátulról, hogy mindenki húzódjon félre, mert keskeny a folyosó a villamoson. Még ha igaza is van, ki kérdezte…? Vagy valamelyik nap megkérdeztem a villamosvezetőt, hogy ezzel a jeggyel átszállhatok-e metróra, majd ezt meghallva egy közelben álló fickó teljes meggyőződéssel közölte, hogy “nincs metró”. Nem hogy nem jár, hanem hogy nincs. Neo nem volt ilyen meggyőző a mátrixban a kanál kapcsán.

Szóval néha szinte ijesztő, hogy ilyen emberek mászkálnak az utcán. Azt a történetet el se mesélem (na jó, de mégis), hogy pár éve egy távolsági buszon az egyik utas hirtelen levágta a mellette ülő fickó fejét. A busz megállt, az utasok kimenekültek és körbevették a buszt, rögtönzött fegyverekkel felszerelkezve. Röpke 5 óra múlva a rendőrség is megérkezett. Itt a teljes story.

Reklámok

Responses

  1. Ez emlékeztet arra, amikor itthon bezárták a Lipótot. Moziban voltam, és egy olyan filmet vetítettek, aminek se magyar felirata, se szinkronja nem volt. Megoldásképp fülhallgatót lehetett kérni, amibe a szinkrontolmács duruzsolt. Akinek nem volt fülese, az is hallhatta a háttérben a sok-sok fülhallgatóból a tolmács hangját, de már suttogássá halkulva.
    Szóval egy hölgy hátulról időről időre megszólalt a lehető legőrültebb hangon, hogy: belebeszél a fejembe!! vegyék már ki a fejemből!!!! BELEBESZÉL A FEJEMBE!! VEGYÉK KI!!!!!!!! …persze a végén már kiabálássá erősödve, és tényleg annyira őrült hangja volt, hogy már azon gondolkodtam, vajon a bal vagy a jobb vesém semmisül-e meg a közelgő késelésben. Elég para volt ez így tök sötétben 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: