Szerző: turosushi | 2010. április 7.

Niagara csöpp-csöpp

Múlt hét elején egy rövidebb kiruccanással ellátogattunk a sokak által a világ hét csodája közé sorolt Niagarához. Szép volt, és nagy, és vizes. Gyönyörű időnk volt – már régóta halasztgattuk a túrát, hogy ez összejöjjön – és holtszezon van szerencsére, úgyhogy láttuk a vízesést az emberektől.

A "Niagara" maga

Annyira emlékszem, amikor elsős általános iskolás koromban mondogattuk, hogy “Niagara csöpp-csöpp”…bármilyen csöpögős helyzetre. Sok értelme nincs a dolognak, de ez járt az agyamban egész nap a vízesés felé, és az én gondolatomon kívül még 3 google találat van erre a szókapcsolatra, tehát lehet, hogy ezt nem csak az én osztályomban mondogatták a gyerekek. Valóban “csöpp-csöpp”, állítólag egymillió kádnyi víz zúdul le itt másodpercenként. A környék egyébként ennek megfelelően párában úszik, szárazon senki nem megy haza, aki kicsit is közel merészkedett.

Ez az amerikaiaké:

A kisebbik Niagara

A látványosság tulajdonképpen két vízesést jelent, az egyik az “Egyesült Államoké”, a másik “Kanadáé”, de mindkettő Kanadából látszik jobban. Ezen kívül a híres, lópatkó alakú, na az Kanadáé, és erre nagyon büszkék is. Állítólag az összes idelátogató magyar első mondata az: “azt hittem, nagyobb”. Mi is kicsit így éreztük, de azért közel menve már elég meggyőző a dolog. Van beépített szivárvány (az állandó párának köszönhetően), és egy ilyen gyors, zubogó, hangos vízesés közelről elég impresszív, akárki akármit mond.

A beépített szivárvány:

A vizek és a szivárvány

És hogy mindenkinek bebizonyítsuk, hogy mi tényleg itt vagyunk, mindketten:

Azért rendesen fel vannak készülve a turistákra. Van egy nagy torony, ahonnan viszonylag felülről is meg lehet nézni a csodát, illetve ha nem akarnál kimenni a szabadba, mert az ijesztő, meg macerás, meg sétálni kell, megnézheted 3D-ben moziban azt, ami 50 méterre van tőled. Érdekes felfogás…

A kilátó torony

És közel a természethez van egy Disneyland-típusú giccsváros is, hamburgert evő szörnyekkel…

burgerszörny

Az egész kirándulás nagyon érdekes volt, és mivel itteni távlatokban ez nagyon közel van, biztosan megnézzük még mielőtt hazamegyünk…

Reklámok

Responses

  1. Sziasztok, nagyon elmosolyodtam magamban amikor rátaláltam erre a blog-ra. Miért? Mert engem Rékának hívnak, a férjemet Peternek, és véletlenül Montrealban, kanadában élünk pár éve.
    😀

  2. Ez vicces 🙂
    Hogy még rátegyek egy lapáttal: nekem sem sikerült soha begyömöszölnöm a beddinge kanapé huzatát egy mosógépbe sem 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: