Szerző: juharszirup | 2010. március 31.

Quarter Pounder with cheese

Tudtam, hogy csak idő kérdése, hogy személyesen is találkozzunk azzal, ami Észak-Amerikát igazán naggyá teszi. Természetesen a hamburgerről van szó. Erre a hét elején került végül sor.

Na persze Réka már korábban rittyentett nekünk olyan házi-hamburgert, ami még most is veri az összes többit. De ettől függetlenül az amerikai kulináriában tett barangolás el se kezdődhet igazán addig, amíg egy Mekis alkalmazottnak azt nem mondom: ‘I’ll have a Quarter Pounder With Cheese.’

És ha már elindultam lefelé a lejtőn, meg se álltam az aljáig, így 2 nap alatt 3 hamburger esett a gyomrom áldozatául.

Első versenyző: Quarter Pounder with cheese, McDonalds
Kultikus háttere miatt jó esélyekkel indult, de a mekis egyen-mű-íz azért megtalálható benne, Mindenesetre kellemes meglepetés volt, mert a sok kemikáliának hála egészen összeértek benne az ízek. 10-ből 7 pont, de többet azért nem eszek ilyet.

Második versenyző: Texas Burger
Már sokat hallottam arról, hogy a European Meat Market nevű húsboltban, Kensington Market szívében elég jó kis kajákat rittyentenek össze az orrod előtt, friss áruból. A helyről legyen elég annyi, hogy ha Nándi kanadai lenne, ide járna a hentes helyett. Az itteni hamburgert is gyorsan kipróbáltam, ha már épp bevásároltunk. Hatalmas elvárásokkal vágtam bele a fogaimat, de nem volta lenyűgözve. Talán csak túl jóra számítottam. Végül azért a csalamádé-szerű töltelék feldobta. Ítélet: a Mekit a Moszkva-teres beütés miatt veri, de épp hogy. 8 pont a 10-ből.

Harmadik versenyző: Homeburger, Licks
A Niagara-vízeséstől visszatérve Hugi, a ‘vendéglátónk’, azaz aki hozott-vitt-meghívott minket, igazi amerikai élményben akart részesíteni, ezért elvitt egy másik franchise-kajáldába, a Licks-be. Barátságos hely, hatalmas hús, és mindent-bele ízesítés, csillogó-villogó környezetben. Kár volt ‘root beer’-t inni mellé, de az élmény ettől függetlenül teljes volt, bátran kiérdemli a 9 pontot. ‘Mellesleg’ a vízesésről Réka és én is tudósítunk hamarosan.

Negyedik versenyző: Hamburger by Réka
Versenyen kívül indult, mivel jóval korábban készült, de azt az ízvilágot, ami Réka szeretete vitt bele, egyik későbbi induló se tudta felülmúlni. Sőt, olyan szószt kevert hozzá, ami tiszta McDonalds, a rossz dolgok nélkül. Fotó sajnos nincs, de 10-ből 10 pont jár. És nem, nem vagyok elfogult! 🙂

Mellesleg megjegyzem:
Itt létezik Tripla Whopper és dupla BigMac. Ha a kanadai lakosság még nem is kórosan elhízott, hamarosan az lesz…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: