Szerző: juharszirup | 2010. március 24.

Tej

A minap magyarázott egy keveset egy itteni ismerősünk a tejről. Az ember azt hinné, a tejről nincs mit magyarázni, de egy rövid bejegyzésre azért futja.

Ott van az a tény, hogy itt minden túl van szabályozva. Pl. amikor juharszirup-csapoláson voltunk, akkor nem lehetett megkóstolni az ott helyben főzött juharszirupot, helyette bolti szirupot kóstoltattak – különben az állambácsi jól megbünteti őket, hogy nem ellenőrzött minőségű terméket osztogat.

Szóval agyon van szabályozva minden, így a tej is. Nem lehet csak úgy kifejni, aztán hőkezelni és eladni. Előbb valami féle tejport (vagy valami hasonlót) csinálnak belőle, így szállítják, és aztán újra tejjé teszik. És ez csak így működhet.

Ott van pl. annak a gazdának az esete, aki ezen eljárás kiiktatásával “igazi” tejet mert árulni, majd jelezték neki, hogy ezt nem szabad ám. Ezért egy igencsak jó ötlete támadt. Nem a tejet kezdte el árulni, hanem kvázi részvényeket a teheneiből. Minden részvényes a részvényeinek arányában kaphatott tejet. Mivel innentől kezdve a saját tulajdonuk volt a tehén, és annak a teje is, az állam már nem igazán szólhatott bele abba, hogy mi is történik.

Aztán persze lehet, hogy ez is csak egy városi legenda… 🙂

Reklámok

Responses

  1. Mílyen ízű a tej és a juharszirup? Persze az ellenőrzött minőségű.

  2. Sziasztok világjárók ! Figyelünk ám Csobánkáról 😉

    Az a gazda véletlenül nem magyar?? :))

  3. […] nem olyan borzasztó. Peti nem iszik kávét, én kiválóan elvagyok a szinte mindenhol iható tejes kreálmányokkal (csak nagyon kell vigyázni, nehogy véletlenül szójatejből, 0%-os tejből, vagy […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: