Szerző: turosushi | 2010. március 16.

Tavaszi tekercs

Tavaszi tekercs vs. mi : 1:1

(Persze igazándiból a múltkor is megettük, szóval azért távolról sem ő nyert…)

Úgy gondoltam, semmiképpen sem hagyhatjuk magunkat ilyen könnyen legyőzni, mindenképpen meg kellett próbálnunk újra. Rövid olvasgatás után két problémát javítottunk ki; az egyik talán az lehetett, hogy a múltkor még nem volt igazán tavasz.  Most eső esik hó helyett, a nagykabátot is csak hobbiból vettük fel, szóval úgymond “szezonja” van az ételnek. (A hozzávalók persze még ugyanabból a bevásárlásból származnak, igazándiból lehet, hogy nem az időjárással volt a baj…)

A másik gond az én (Réka) főzési technikám lehetett. Általában eléggé képtelen vagyok recepteket és használati utasításokat betartani. Még egy kanál ez, még egy kicsi az, amiből nincs otthon, azt kihagyom, vagy helyettesítem valami teljesen mással…stb. Ez az esetek jelentős többségében működik, de azért már bennem is felmerült, mi lenne, ha egyszer-egyszer valamit teljesen a recept szerint készítenék el. Azért nagy veszély nincs, túlzottan konformista még itt sem lettem, az olajban sütést azt csakazértsem. (Minden olajszagú és zsíros lesz, mit csinálok utána azzal a rengeteg olajjal?, tuti, hogy megégetem magam…)

A rizspapírokat viszont most a számomra rémisztően bonyolult, ám mint utóbb kiderült, rém egyszerű módszerrel “olvasztottuk fel”, azaz vizes konyharuhába (törülközőbe) tettük őket kb. laponként 2 percre. Láss csodát, szépen fel tudtuk tekerni, viszont nem ragadtak annyira, mint a múltkor.

Itt már elég optimisták voltunk:

Annyi változott még, hogy a tepsiben egy másik márkájú sütőpapírra kerültek, aminek kevésbé volt viaszos a felülete. Azért jól meg is simogattuk őket olajjal:

Csodaszépen megsültek, nem ragadtak oda, és nagyon finomak is lettek. Szójaszószba, Worcester szószba és tengeri herkentyűkhöz való szószba tunkoltuk őket. A fiúk is lelkendeztek, és nekem is nagyon ízlett.

Ha valaki reprodukálni szeretné, volt benne szálra vágott káposzta, hagyma, kicsi fokhagyma, gyalult répa, kevés összevágott bok choy (ez lehet bármi, ami zöld és levele van), mindez picit megdinsztelve, ötfűszerrel és szójaszósszal ízesített, előre megpirított darált marhahús, és egy kis előre megfőzött rizstészta keveréke, só, bors, még egy kis ötfűszer. A mennyiségeket természetesen szemre mértük, mondjuk ennél nem lehet nagyon hibázni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: