Szerző: juharszirup | 2010. március 11.

Tavaszi ragacs

Még alig beszéltünk az evésről, de mindenkit meg kell nyugtassak: nem éhezünk. Azért a mai vacsiról külön beszámolok. Nekiálltunk tavaszi tekercset készíteni anélkül, hogy felismertük volna, mennyire stílusos is ez a 12 fokos, ragyogó napsütéses Torontóban, miközben odahaza szakad a hó. A kínai negyedben még a hét elején beszereztünk minden hozzávalót, és korábbi tapasztalatokkal felvértezve nekiálltunk egy új módszernek.

Itt még azt hittük, minden rendben lesz:

Korábban amikor még otthon csináltunk tavaszi tekercset. Akkor nem vált be két fontos részlet:
– nedves ronggyal történő tészta-nedvesítés
– olajban kisütés.
Ezért most máshogy próbálkoztunk:
– merítéses tésztanedvesítés (a negyed miliméteres tésztalapok fél centi vízben is vígan ellubickoltak)
– sütőben sütés, sütőpapírral.

Még itt is azt hittük, hogy minden rendben lesz:

Aztán bepakoltuk a sütőbe, majd vártunk a recept szerinti 7 percig. Szerencsére pár napja rájöttünk, hogy a sütő hőfokozatai farenheitben vannak megadva. Szóval nem itt hibáztunk.

De mikor eljövé az tekercsek megfordításának ideje, meglepődtünk vala. Valahogy a sütőben a tészta, az olaj, a sütőpapír és a hő olyan kölcsönhatásba lépett, minek következtében szuperragasztó jött létre a sütőpapír és a tekercsek között. Valahogy így szedtük fel (bocsánat, próbáltuk felszedni) a tekercseket:

Sajnos ennek a forradalmi szuperragasztónak az előállítása túl macerás, így nem ebből fogunk meggazdagodni. Ezért befektetők helyett segítséget keresünk: van az éterben olyan, akinek már személyesen sikerült tavaszi tekercset előállítania? Gaszto-blog-linkelők kíméljenek, guglizni én is tudok, első kézből származó tapasztalatokat kérünk szépen.

Ja, a tekercsekkel azért így is jóllaktunk🙂


Responses

  1. Ötletek
    1. Sötőpapír helyett rácsos módszer.
    2. Milánói makaróni.
    3. Zsíros kenyér lila hagymával.
    4. További próbálkozások, siker esetén pénzé tenni a titkot.

  2. de mi volt a baj az olajban sütéssel?

  3. Amikor olajban sütöttük még régebben, akkor (ha jól emlékszem) szétesett alkotórészeire. De vannak új terveink, nem adjuk fel.

  4. osszátok meg majd azt is!!


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: