Szerző: turosushi | 2010. február 28.

A tavaszról…

Sorra érkeznek a hírek az otthoni tavaszról, madárcsicsergésről, télikabát-elpakolásról. Na itt erre még várni kell – úgy egy hónapot. Habár az idei állítólag viszonylag enyhe télnek számít Kanadában, azért ez mégsem egy mediterrán ország… Nem mondanám, hogy kifejezetten halálra fagyunk, de a legmelegebb kabátainkban, cipőinkben, és kapucniban közlekedünk.

Toronto éghajlata eléggé eltér az egész országétól – azaz itt kibírható a tél is. A szél azért tud komolyan rontani a helyzeten. Egyik éjszaka arra ébredtünk, hogy a fejünk felett átfúj az ablakon. Aznap született a “feels like -14°C”-os bejegyzés.  Jónéhány alkalommal gyalogoltunk már a vízszintesen (természetesen egyenesen szemgolyóba) eső hóban, teljesen bebugyolálva, a Delta főcímdalát énekelve…

Viszont ezt a videót nézve, hirtelen már egyáltalán nem fázunk itt Torontoban.

Winnipegben, ami tőlünk kb. 1800 km-rel nyugatabbra van, egy-egy hidegebb napon így tűnik el a gázról levett forró víz a levegőben. Tiszta csodák palotája, csak ne kelljen ennél messzebbre kimenni a házból.

Egy winnipegi ismerősünk pedig azt mesélte, egyszer még gyerekkorában megfagyott az arca, így azóta nem érez az arccsúcsán semmit. Tőle tanultuk azt is, hogy amint bármelyik szabad levegőnek kitett testrészed narancssárga lesz, azonnal meleg helyre kell menned, mielőtt leesik. Praktikus tanács még, hogy fülelj, hogy az utcában valaki beindította-e már az autóját, mert akkor ő be tudja bikázni a tiedet, és ha boltba mész, le ne állítsd a motort amíg vásárolsz, különben tolhatod az autót hazafelé. Átértékelődik az ülésfűtés fontossága…

Mindent összevetve, mi örülünk, hogy az ország viszonylag legmelegebb részén vagyunk, ti pedig örüljetek, hogy oda már elért a tavasz.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategóriák

%d blogger ezt kedveli: